• Danja

Simpele en snelle roerbak

Dit lekkere en supermakkelijke recept is ontstaan door allerlei dingen die toevallig in huis waren door elkaar te gooien. En tadaa! Een gezonde avondmaaltijd voor twee. Natuurlijk kun je deze ingrediënten in huis halen (zeker doen, erg lekker!), maar je kunt ook creatief kijken naar wat jij nog in huis hebt en daarmee een vergelijkbare maaltijd maken.


Veel kookplezier!

Gezondscore ★★☆

2 personen | in 20 minuten op tafel *

Ingrediënten


- 1 ui

- 3 teentjes knoflook

- 1 el olie of plantaardige bakboter

- 1 bakje champignons

- 1 klein blikje mais

- 1 courgette

- 1 (punt)paprika

- 1 blik chilibonen

- 1 bakje plantaardige stukjes, bijvoorbeeld Kipstuckjes, Stukjes als van kip of Plantstukjes als kip.

- kruiden: kurkuma, zwarte peper, chilipoeder, komijn, gerookte paprikapoeder

- 1 zakje veldslaInstructies


Snipper de ui en snijd de knoflook fijn (of pers deze). Fruit de ui en knoflook aan in een wok met een halve eetlepel olie/bakboter. Snijd de champignons, paprika en courgette in het formaat dat jij prettig vindt. Voeg toe aan de pan en bak even op halfhoog vuur tot het gaar is. Bak ondertussen de plantaardige stukjes kort in een koekenpan met een halve eetlepel olie/bakboter, tot ze knapperig zijn.


Voeg naar smaak (voor mij betekent dat: veel!) de kruiden toe aan de groente. Laat de mais uitlekken en voeg deze, samen met de bonen, ook toe. Roer het geheel goed door en laat even doorwarmen. Voeg als laatst de plantaardige stukjes toe of serveer deze er los bij.


Verdeel de veldsla en de roerbak over twee borden. Eet smakelijk!


* inclusief ingrediënten verzamelen, alles snijden en ingrediënten weer opbergen. Al ligt dat natuurlijk aan je keukenindeling. Ik was zelfs tussendoor meestal vast een beetje af ;)


Recente blogposts

Alles weergeven