• Danja

Scrambled tofu

In het weekend maak ik graag een luxe ontbijtje of lunch. Daarvoor is deze scrambled tofu perfect! Dit is de basisversie, je kan het zo uitgebreid maken als je zelf wil. Bijvoorbeeld met gebakken champignons, knoflook, tomaatjes, avocado, ui of een combinatie hiervan. Heerlijk! En het is supermakkelijk en snel gemaakt.


Het schijnt dat je met kala namak (zwart zout) een ei-achtige smaak kunt creëren, omdat dit licht naar zwavel smaakt. Dit heb ik zelf nog nooit geprobeerd, maar als ik het doe laat ik je weten wat ik er van vind. Laat jij me ook weten wat je van deze scrambled tofu vindt? Ik hoor het graag!


Geniet ervan!

Gezondscore ☆★★

2 personen | in 15 minuten op tafel *

Ingrediënten


- 4 volkoren boterhammen

- 1 el olie of plantaardige boter

- 1 blok tofu

- 2 el sojasaus

- 1 el bruchettakruiden (bijv. van de Xenos)

- 1 tl kurkumapoeder

- 1/2 tl zwarte peper

- 1/2 tl zout

- naar smaak sriracha (ik doe ongeveer 1 el, ik houd van pittig!)Instructies


Laat het blok tofu een even uitlekken. Rooster de boterhammen in een broodrooster. Laat de olie of boter warm worden in een koekenpan. Verkruimel met je handen het blok tofu in de pan. Voeg daarna alle kruiden en de sojasaus toe. Voeg naar smaak sriracha toe en roer alles goed door elkaar. Laat een paar minuten bakken. Verdeel de scrambled tofu over de boterhammen. Eet smakelijk!


Extra lekker met een beetje plantaardige mayonaise op de boterhammen gesmeerd. Of een handje slamix als gezonde toevoeging.


* inclusief ingrediënten verzamelen, alles snijden en ingrediënten weer opbergen. Al ligt dat natuurlijk aan je keukenindeling. Ik was zelfs tussendoor meestal vast een beetje af ;)


Recente blogposts

Alles weergeven