• Danja

Rozijnen-kokoscake

Voor het bakken van een cake heb je zeker geen ei of ander dierlijk product nodig. Deze cake laat je dat zien en proeven. Hij is simpel om te bakken en heerlijk luchtig en smeuïg, precies zoals een cake (wat mij betreft) hoort te zijn! Misschien niet zo gezond, maar ontzettend lekker.


Veel bakplezier!


Gezondscore ★☆☆

30cm cake | in 90 minuten op tafel *

Ingrediënten


- 300g bloem

- 150g kokosrasp

- 150g rozijnen

- 100g suiker

- 100g plantaardige margarine**

- 250ml plantaardige melk (ik gebruik ongezoete sojamelk)

- eivervanger voor 4 eieren***

- 1 tl bakpoeder

- 2 tl vanille-extract of 1 zakje vanillesuiker

- een snufje zout


** Er zijn verschillende soorten plantaardige margarine, bijvoorbeeld Flora Plant, Flower Farm, Wajang, AH plantenmargarine, etc... Zowel boter in een wikkel als smeerbare boter werkt prima in deze cake. Plantaardige opties genoeg!


*** Mijn favoriete ei vervanger is Orgran No egg natural eggreplacer, tegenwoordig gewoon te koop bij verschillende supermarkten en biowinkels 😄

Hoe werkt het? 1 ei = 1tl / 3g eivervanger + 2el / 30ml waterInstructies


Verwarm de oven voor op 180°C. Meng in een klein bakje de eivervanger met het water. In een grote kom, mix eerst alle droge ingrediënten goed door elkaar. Voeg daarna alle andere ingrediënten (inclusief de eivervanger) toe en mix nogmaals goed door. Een mixer of keukenmachine kan helpen, maar met een pollepel werkt ook prima.


Vet een cakeblik van 30cm in of bedek met bakpapier. Giet/schep de mix in het cakeblik. Eventueel kun je nog een klein beetje sojamelk over de cake strijken, zodat de cake mooi goudbruin kleurt. Zet de cake voor ongeveer een uur in de oven. Probeer er zo lang af te blijven dat de cake een beetje kan afkoelen en daarna: eet smakelijk!


* inclusief ingrediënten verzamelen, cake maken en ingrediënten weer opbergen. Al ligt dat natuurlijk aan je keukenindeling. Ik was zelfs tussendoor meestal vast een beetje af ;)


Recente blogposts

Alles weergeven