• Danja

Plantaardige poffertjes

Een echt Nederlands recept, maar dan de makkelijke versie! Eigenlijk hoor je poffertjes te maken met gistbeslag. Maar omdat ik te lui ben om het beslag van tevoren te maken en te laten rijzen, kies ik meestal voor bakpoeder. Veel makkelijker en de poffertjes worden er ook heerlijk luchtig van!


Veel bakplezier!

Gezondscore ★☆☆

2 personen | in 30 minuten op tafel *

Ingrediënten


- 400g bloem

- 1 tl bakpoeder

- 2 tl eivervanger**

- 400 ml sojamelk

- snufje zout

- plantaardige margarine


** Mijn favoriete ei vervanger is Orgran No egg natural eggreplacer, tegenwoordig gewoon te koop bij verschillende supermarkten en biowinkels 😄Instructies


Meng de bloem, bakpoeder, eivervanger en zout in een grote kom. Voeg beetje bij beetje de sojamelk toe en roer goed door met een garde tot er geen klontjes meer zijn.


Laat ondertussen de poffertjespan alvast heet worden en vet deze in met plantaardige margarine. Als de pan heet genoeg is kun je gaan bakken. Let op dat je de poffertjes pas omdraait als ze los zitten, maar dat je ze ook niet te bruin laat worden. Als je pan goed heet is, is dat doorwerken! Vet na iedere ronde de pan opnieuw in. Veel bakplezier en eet smakelijk!


Lekker voor erbij: bosbessen(jam) en stroop of natuurlijk poedersuiker en een klontje plantaardige boter. Er zijn verschillende soorten plantaardige margarine, bijvoorbeeld Flora Plant, Flower Farm, Wajang, AH plantenmargarine, etc... Plantaardige opties genoeg!


* inclusief ingrediënten verzamelen en ingrediënten weer opbergen. Al ligt dat natuurlijk aan je keukenindeling. Ik was zelfs tussendoor meestal vast een beetje af ;)


Recente blogposts

Alles weergeven