• Danja

Pasta met roomsaus

Zoals je misschien wel weet ben ik vaak van de makkelijke recepten. Dit is er weer zo een... Je kunt alle groente die je nog in huis hebt er wel voor gebruiken en het is snel klaar. Deze keer maakte ik deze pasta met broccoli die op moest en groente uit onze eigen moestuin: rode ui, sperzieboontjes en spitskool. Ook heerlijk om lauwwarm/koud te eten op warme dagen!


Veel kookplezier!

Gezondscore ★★☆


2 personen | in 20 minuten op tafel *

Ingrediënten


- 1 ui

- 3 teentjes knoflook

- 1 el olie of plantaardige bakboter

- 100g volkoren pasta

- 1 stronk broccoli

- 250g sperziebonen

- 1/2 spitskool

- 200g spinazie

- 1 pakje plantaardige kookroom (ik gebruikte Alpro soya cuisine)

- 1 el groentebouillonpoeder of 1/2 groentebouillonblokje (let op dat er geen melk in zit)

- 1 blikje kikkererwten

- handje ongebrande en ongezouten cashewnotenInstructies


Snij de ui in halve ringen, snipper of pers de knoflook en bak deze samen in de olie in een wok of hapjespan. Zet ondertussen een pan water (met deksel!) op het vuur voor de pasta en breng aan de kook. Snijd de broccoli (vergeet de stronk niet, het lekkerste deel) en de spitskool. Breek de sperziebonen, dit is makkelijker dan met een mesje! Alleen het deel waar de boon aan de plant hing hoeft er af, scheelt weer werk ;)


Voeg de groente toe aan het ui/knoflook mengsel en bak even mee. Als de groente zacht begint te worden, voeg je de kookroom, bouillon en kikkererwten toe. Kook ondertussen de pasta in ongeveer 10 minuten gaar. Roer als laatst de helft van de spinazie door het groentemengsel en laat even slinken. Giet de pasta af, verdeel over twee borden, verdeel de groente er over en de rest van de spinazie. Maak het af met een handje cashewnoten en eet smakelijk!


In plaats van met rauwe spinazie, kun je dit natuurlijk ook met een slamix naar jouw keuze eten. Mijn sla was op, vandaar de spinazie als extra bladgroente erbij!

Tip! Als je de pasta afweegt, heb je altijd precies voldoende en verspil je geen eten! Altijd fijn.


* inclusief ingrediënten verzamelen, alles snijden en ingrediënten weer opbergen. Al ligt dat natuurlijk aan je keukenindeling. Ik was zelfs tussendoor meestal vast een beetje af ;)


Recente blogposts

Alles weergeven