• Danja

Pasta met balletjes in tomatensaus

Pasta met voorgesneden groente en heerlijke plantaardige balletjes. Dit is een gerecht dat ik in mijn studententijd regelmatig maakte. Vooral als ik met mijn broertje Jurian at, voor het sporten. Dit recept geeft me leuke herinneringen. Dat is natuurlijk heel persoonlijk, maar voor jou heeft dit recept ook voordelen: het is makkelijk, snel en heel lekker! Laat je me weten als je het maakt? Ik hoor graag wat je er van vond.


Veel kookplezier!


Gezondscore ★★☆


2 personen | in 30 minuten op tafel *

Ingrediënten


- 150g volkoren pasta

- 1 ui

- 3 teentjes knoflook

- 2 el plantaardige bakboter of olie

- 400g voorgesneden (Italiaanse) groente

- 1 blik tomatenblokjes (400g)

- 2 tl Italiaanse kruidenmix

- 1 tl (gerookte) paprikapoeder

- 1 tl kurkuma

- 1/2 tl zwarte peper

- 2 grote handen rucola

- 1/2 potje plantaardige rode pesto (optioneel)

Instructies


Snipper de ui en snijd de knoflook fijn (of pers deze). Fruit de ui en knoflook aan in een hapjespan in de olie/bakboter. Ondertussen kun je de pasta afwegen en balletjes halveren. Voeg de groentemix toe als de ui wat zacht geworden is. Roerbak dit een paar minuten en voeg dan de kruiden, tomatenblokjes en eventueel de rode pesto toe. Laat een paar minuten pruttelen, zodat de saus wat dikker wordt. Kook ondertussen de pasta in ongeveer 9 minuten gaar. Bak de gehalveerde balletjes in een beetje olie/bakboter.


Verdeel de rucola over twee borden. Mix de pasta, balletjes en saus door elkaar en verdeel over de twee borden. Eet smakelijk!


Lekker voor erbij: een beetje geraspte plantaardige kaas of edelgistvlokken.


* inclusief ingrediënten verzamelen, alles snijden en ingrediënten weer opbergen. Al ligt dat natuurlijk aan je keukenindeling. Ik was zelfs tussendoor meestal vast een beetje af ;)


Recente blogposts

Alles weergeven