• Danja

Overnight chiapudding met mango

Chiapudding met mango. Dit ontbijtje maak je de avond van tevoren en kun je 's ochtends zo uit de koelkast pakken. Daar houd ik van, want het geeft me 's avonds de kans om rustig even bezig te zijn voordat ik ga slapen. 's Ochtends heeft het ook voordelen, want je pakt je ontbijtje uit de koelkast, wat vers fruit erbij en je bent klaar om te eten! Makkelijk, snel en supergezond, zo heb ik mijn eten het liefst😊


Laat dit een prachtig begin van je dag zijn!


Gezondscore ★★★

2 personen | 's avonds 10 min. voorbereiden | in 2 min. op tafel

Ingrediënten


- 4 el chiazaad

- 300 ml sojamelk

- 4 dadels

- 2 bananen

- 100g mango (bijv. diepvriesblokjes)

- 4 el kokossnippersInstructies

In de avond: Doe de chiazaad, sojamelk, dadels, 3 el kokossnippers en één van de bananen in een blender. Blend fijn en doe het mengsel dan in een afsluitbaar bakje. Voeg de chiazaad toe en meng heel goed door. Heb je geen blender? Dan kun je ook de dadels en banaan fijn snijden en alles goed mengen. Zet weg in de koelkast voor de nacht en ga lekker slapen :)


Als je diepvriesmango gebruikt kun je deze 's avonds vast uit de diepvries halen om te ontdooien.


In de ochtend: Snijdt de tweede banaan in stukjes en verdeel over twee glazen. Haal dan de chiapudding uit de koelkast en verdeel deze ook over de twee glazen. Snijdt de mango eventueel in kleinere stukjes, verdeel over de twee glazen en versier met de kokossnippers. Eet smakelijk!

Tip! Houd je niet van de structuur van gewelde chiazaadjes? Je kunt het ook in de blender mee mixen, dat verandert de structuur behoorlijk. Het proberen waard!

Recente blogposts

Alles weergeven