• Danja

IJs van bananen: nicecream

Ik ben echt geen hoogzomer persoon. De hittegolf van nu is véél te warm voor mij. Wat mij er echt doorheen helpt is elke dag dit fantastische ijs te maken! Superlekker en heel gezond, dus je eet er niet snel te veel van. Het fijnste is dat je lekker kunt variëren met allemaal verschillende smaken.


Wij maakten deze keer 'gewoon' bananenijs en aardbeienijs. Met aardbeiensaus van de aardbeien van onze eigen moestuin. Heerlijk!


Hieronder geef ik een paar opties voor verschillende smaken, maar wees vooral zelf ook creatief! Welke smaken zijn jouw favoriet? Ik hoor het graag!


Gezondscore ★★★

2 personen | in 10 minuten op tafel


Zorg ervoor dat je minstens vier uur voor je dit ijs wil maken, de bananen in stukjes in een afgesloten bakje in de diepvries stopt. Eigenlijk hebben wij nu thuis continu bevroren banaan in de diepvries! En hoe rijper ze zijn, hoe zoeter het ijs wordt...


Ingrediënten


- 3 kleine of 2 grote rijpe bananen, in stukjes ingevroren

- plantaardige melk, bijvoorbeeld sojamelk

exacte hoeveelheid ligt aan het formaat van de bananen

- eventueel naar keuze extra smaak

zoals frambozen, bosbessen, aardbeien, kersen, perzik, mango, cacao, geraspte pure

chocolade, koffie, ga zo maar door...Instructies


Haal de bananen uit de diepvries en laat heel eventjes staan, zodat de stukjes los van elkaar kunnen. Doe de banaan met een flinke scheut plantaardige melk in een sterke blender of keukenmachine. Voeg eventueel de extra ingrediënten naar keuze toe. Blend tot een egale massa. Het helpt om indien nodig extra plantaardige melk toe te voegen en met een spatel tussendoor te roeren.


Je zou het nu direct kunnen eten. Maar om mooie ijsbolletjes te kunnen maken doe je het ijs nog een uurtje in de vriezer. Bij ons haalt het ijs dat meestal niet 😉


Eet smakelijk!

Tip! Eet het ijs met vers fruit.

Recente blogposts

Alles weergeven