• Danja

De lekkerste pasta met champignonsaus

De inspiratie voor dit recept komt van een vriendin van mij, Sascha. Zij kan heerlijk plantaardig koken en maakt de lekkerste champignonsaus! Ik besef me dat het er niet helemaal smakelijk uitziet, maar geloof me, dat is het wel. Ik heb er mijn eigen draai aan gegeven, maar alle credits voor dit heerlijke eten gaan naar Sascha :)


Veel kookplezier!


Gezondscore ★★★

2 personen | in 40 minuten op tafel *

Ingrediënten


- 250g champignons

- 1 broccoli

- 1 ui

- 3 teentjes knoflook

- 150g volkoren pasta (bijv. fusilli of penne) - 1 el groentebouillonpoeder of 1/2 groentebouillonblokje (let op dat er geen koemelk in zit)

- 250ml sojamelk

- 1 el maizena

- 100g slamixInstructies


Snipper de ui en snijd de knoflook fijn (of pers deze). Fruit de ui en knoflook aan in een steelpan in de olie/bakboter. Snipper de helft van de champignons en doe in de steelpan. Snijd de rest van de champignons in stukken en leg even apart. Zet een pan water voor de pasta op (met deksel).


Snijd de broccoli (vergeet de stronk niet, die is heerlijk!). Kook de broccoli kort of stoom ongeveer 7 minuten. Ik gebruik zelf vaak een stoommand voor in de magnetron, dat werkt heel makkelijk! Vergeet niet af en toe in je steelpannetje te roeren. Voeg de stukken champignons toe aan de steelpan en bak even mee.


Als het water voor de pasta kookt, voeg de pasta toe en kook ongeveer 10 minuten (ik proef meestal na 9 minuten of ik hem gaar genoeg vind). Meng de maizena met een klein beetje sojamelk en doe de rest van de melk in de steelpan. Voeg ook de groentebouillon toe en breng aan de kook. Als het kookt voeg je beetje bij beetje het maizenapapje toe. Laat zachtjes koken en blijf roeren tot de saus de gewenste dikte heeft.


Verdeel de slamix over twee borden, schep de pasta en broccoli er bovenop en verdeel de saus erover. Eet smakelijk!* inclusief ingrediënten verzamelen, alles snijden en ingrediënten weer opbergen. Al ligt dat natuurlijk aan je keukenindeling. Ik was zelfs tussendoor meestal vast een beetje af ;)


Recente blogposts

Alles weergeven