• Danja

Courgette-broccoli soep

Deze courgette-broccoli soep is een makkelijke en ontzettend lekkere soep, die ook nog eens heel gezond is! Zelf vind ik het handig om een grote pan vol soep te maken en daar een paar dagen van te lunchen. Je kunt natuurlijk ook een portie invriezen, zodat je altijd iets gezonds uit je diepvries kan halen.


Veel kookplezier!


Gezondscore ★★★

een grote pan vol | in 30 minuten op tafel *

Ingrediënten


- 1 grote courgette of 2 kleintjes

- 1 grote stronk broccoli

- 1 ui

- 4 teentjes knoflook

- 1 el plantaardige bakboter of olie

- 2 el groentebouillonpoeder of 1 groentebouillonblokje (let op dat er geen koemelk in zit)

- water

- 1 pakje plantaardige kookroom

- een handje geroosterde pitten en zadenInstructies


Snipper de ui en snijd de knoflook fijn (of pers deze). Fruit de ui en knoflook in een soeppan in de olie/bakboter. Snijd ondertussen de courgette en broccoli in kleine stukjes. Doe deze in de pan en voeg water toe tot de groente net niet helemaal onder water staat. Doe ook de groentebouillon (poeder of blokje) erbij en breng aan de kook. Laat koken tot de groente zacht is, zo'n 10 tot 15 minuten (ligt natuurlijk aan het formaat van de stukjes waarin je het hebt gesneden).


Rooster in een koekenpan, zonder olie of boter, de pitten en zaden tot ze een beetje verkleuren. Pas op dat ze niet verbranden!


Doe de helft van de kookroom door de soep en pureer glad. Gebruik de rest van de kookroom en de zaden en pitten als versiering van je soep. Eet smakelijk!


Lekker voor erbij: volkoren stokbrood met zelfgemaakte plantaardige kruidenboter!


* inclusief ingrediënten verzamelen, alles snijden en ingrediënten weer opbergen. Al ligt dat natuurlijk aan je keukenindeling. Ik was zelfs tussendoor meestal vast een beetje af ;)


Recente blogposts

Alles weergeven