• Danja

Bloemkoolsoep

Een van mijn favoriete soepen is bloemkoolsoep. Deze soep is super makkelijk en is zo gemaakt. Door de bloemkool eerst te roosteren heeft de soep extra veel smaak.


Veel kookplezier!


Gezondscore ★★★

2 personen | in 40 minuten op tafel *

Ingrediënten


- 1 bloemkool

- 1 pakje plantaardige kookroom

- 1 el plantaardige bakboter of olie

- 1 ui

- 3 tenen knoflook

- 1 el groentebouillonpoeder of 1/2 groentebouillonblokje (let op dat er geen koemelk in zit)Instructies


Verwarm de oven voor op 200°C. Snijd de bloemkool in roosjes of haal deze met je handen uit elkaar. Snijd zo veel mogelijk van de stronk in blokjes. Leg de bloemkool op een bakplaat met een siliconenmat of bakpapier. Rooster de bloemkool ongeveer 20 à 25 minuten tot deze mooi bruin en gaar is.


Snipper, terwijl de bloemkool roostert, de ui en snijd de knoflook fijn (of pers deze). Fruit de ui en knoflook aan in een soeppan in de olie/bakboter.


Zodra de bloemkool klaar is, doe je deze bij de ui en knoflook in de pan. Houd eventueel een paar roosjes apart ter garnering. Voeg de kookroom en bouillonpoeder toe en daarna zoveel water dat de bloemkool net onder staat. Breng aan de kook. Zodra het kookt kun je de soep naar wens pureren en daarna opdienen. Eet smakelijk!


Tip! Door wat aardappels mee te koken of brood erbij te eten, maak je van deze soep zo een vullende avondmaaltijd. Of eet deze soep naast een goed gevulde salade.


* inclusief ingrediënten verzamelen, alles snijden en ingrediënten weer opbergen. Al ligt dat natuurlijk aan je keukenindeling. Ik was zelfs tussendoor meestal vast een beetje af ;)


Recente blogposts

Alles weergeven