• Danja

Appeltaart-havermout

Het ontbijt is mijn favoriete maaltijd van de dag. Helemaal sinds ik havermout ben gaan eten en er achter kwam hoe veel je hier mee kunt variëren! Dit recept is voor een heerlijke havermout met appeltaartsmaak. Want: ontbijten met appeltaart, wie wil dat nou niet? En dan nog gezond ook...


Veel ontbijtplezier!

Gezondscore ★★★

2 personen | in 15 minuten op tafel *

Ingrediënten


- 6 el havervlokken

- 2 el gebroken lijnzaad

- 2 bananen

- 400 ml sojamelk

- 2 appels

- 4 el rozijnen

- 1 el speculaaskruiden (of meer naar smaak)

- handje walnoten

Instructies


Verzamel eerst alle ingrediënten, plus twee kommen en een kleine (steel)pan. Snijd de bananen in plakjes en verdeel daarna de volgende ingrediënten over de kommen: havermout, lijnzaad, banaan en sojamelk. Roer dit goed door elkaar en zet aan de kant.


(☝ Je kunt bovenstaande ook de avond van tevoren al doen!)


Was de appels en snijd deze in blokjes. Doe de appels en rozijnen in de pan en voeg een beetje water toe. Breng aan de 'kook' (echt koken kun je het niet noemen met zo weinig water). Laat even koken/bakken tot de appel lekker zacht is geworden. Voeg dan de speculaaskruiden toe en roer goed door.


Verdeel het appel-rozijnen mengsel over de twee kommen, breek de walnoten in stukjes en verdeel deze er ook over. Eet smakelijk en een hele fijne dag gewenst!


* inclusief ingrediënten verzamelen, alles snijden en ingrediënten weer opbergen. Al ligt dat natuurlijk aan je keukenindeling. Ik was zelfs tussendoor meestal vast een beetje af ;)


Recente blogposts

Alles weergeven