• Danja

Aardappel pesto

Geen pasta pesto, maar aardappel pesto! Er lagen nog een aantal aardappels in onze kast die bijna gingen uitlopen. Ook stond er nog een aangebroken potje pesto in de koelkast. Zo werd dit recept geboren :)


Veel kookplezier!


Gezondscore ★★☆

2 personen | in 40 minuten op tafel *

Ingrediënten


- 1 el olie of plantaardige bakboter

- 1 rode ui

- 3 teentjes knoflook

- 300g aardappels, met schil

- 250g champignons

- 1 blik kikkererwten

- 300g doperwten (uit de vriezer)

- 1/2 potje plantaardige pesto (bijvoorbeeld deze)

- 100g slamix

- handje pinda'sInstructies


Snij de ui in halve ringen, snipper of pers de knoflook en bak deze samen in de olie in een wok of hapjespan. Snij de aardappels in hapklare blokjes en de champignons in plakjes of kwarten, wat jij fijn vindt. Voeg deze toe aan de pan en dek af met een deksel. Laat de aardappel gaar bakken/stomen, als het aan dreigt te bakken kun je een scheutje water toevoegen. Laat ondertussen de kikkererwten uitlekken [met dit vocht kun je heerlijke dingen maken, zoek maar eens naar recepten met aquafaba!] Als de aardappels gaar zijn voeg je de pesto, doperwten en kikkererwten toe. Laat dit even goed doorwarmen. Verdeel de sla over twee borden, doe de aardappel pesto er op en maak het af met een handje pinda's. Eet smakelijk!


* inclusief ingrediënten verzamelen, alles snijden en ingrediënten weer opbergen. Al ligt dat natuurlijk aan je keukenindeling. Ik was zelfs tussendoor meestal vast een beetje af ;)


Recente blogposts

Alles weergeven